Va prezint cu drag: echipa romaneasca pentru Sahara!

In urma cu aproape 3 luni am dat un anunt pe acest blog, prin care imi invitam conationalii sa alergam impreuna la maratonul din Sahara. Au urmat schimburi de e-mail-uri, telefoane, intalniri, inscrieri, antrenamente comune si…ne-am strans de o echipa!! Ma bucur ENORM ca nu voi mai alerga singur la un maraton extrem. De aceasta data, vom fi 1..2..3..4..5 romani!!

Primul care mi s-a alaturat a fost Emanuil Rednic („Elu”). Ne-am cunoscut prin intermediul fundatiei HOSPICE, pentru care Elu este voluntar. Promotor activ al clubului de miscare pentru sanatate, Elu a slabit 40 (!) de kilograme, doneaza frecvent sange, lucreaza in domeniul consultantei IT si, ca second job, antrenor de spinning la unul dintre cele mai bune cluburi de fitness din capitala (asta da metamorfoza!!).  Este cel mai ‘vechi’ alergator dintre noi, antecedentele lui incluzand 2 maratoane (2009 Bucuresti, 2010 Paris) si 2 semi-maratoane (2008, 2010) la Bucuresti. In prezent cauta sponsori pentru a participa la maratonul de la Polul Nord si pentru a reusi o noua premiera romaneasca: maraton de la +40 la -40 in mai putin de 40 de zile!

A urmat apoi colega mea de serviciu Mihaela Bafani, despre care citisem pe intranet-ul multinationalei din care fac parte ca tocmai alergase primul maraton din viata ei, cel de la New York. I-am trimis un mail, am intrebat-o daca vrea sa vina in Sahara si, spre bucuria mea, a raspuns afirmativ aproape instant. Ideea i s-a parut foarte interesanta si de abia dupa ce a dat ok-ul s-a interesat despre ce presupune acest maraton… 🙂

Diana Ionescu (Dia) este, ca si mine, membru al grupului Traiesc Sanatos (LinkedIn). In viata ‘reala’, este consultant in domeniul auditului la una dintre companiile care mi-au sustinut participarile la maratonul de la Polul Nord si la cel din Antarctica. Pe aceste ‘filiere’ a aflat de invitatia mea si i-a dat curs pentru ca „e o experienta pe care cel mai probabil o ai o singura data in viata si care te face sa te dezvolti enorm in plan personal…” A inceput sa alerge in iulie 2010 si are in CV un semi-maraton la Amsterdam.

Ultima sosita in echipa (dar nu cea din urma :)) este Letitia Exner (Leti), o prietena foarte buna si fosta colega a Dianei, actualmente ‘concurenta’ a mea si a Mihaelei din sectorul financiar-bancar :). Ca si noi 4, Leti alearga de putin timp, dar a reusit sa termine in 2010 semi-maratonul de la Viena. Atat ea cat si Diana vor alerga in Sahara primul maraton din viata lor! Asa ca… sa nu mai spuneti ca debutul meu la Polul Nord a fost o nebunie :). Un alt lucru in comun: ca si Dia si subsemnatul, Leti nu exceleaza in zona ‘tehnica’, asa ca o sa mai dureze un pic pana isi va actualiza blogul… 🙂

Cam astia am fi noi 5…pe scurt. Pe 24 februarie plecam spre Tindouf (Algeria), via Madrid, de un de vom reveni pe 5 martie. De la inceputul anului ne antrenam „in formula completa” si vom avea un prim test competitional la semimaratonul GERAR din 30 ianuarie.

Desi suntem o echipa tanara (o medie de varsta de 20…si ceva pe care o stric eu :)) si fara experienta ca alergatori (niciunul dintre noi nu are background de sportiv profesionist), suntem siguri ca vom reusi sa terminam maratonul din Sahara. Sa ne tineti pumnii, promitem ca trecem de 5 ori tricolorul pe sub linia de finish!

Andrei, Mihaela, Leti, Dia & Elu – Echipa romaneasca pentru maratonul Sahara 2011

 

16 responses to “Va prezint cu drag: echipa romaneasca pentru Sahara!

 1. Felicitari! Sunteti extraordinari! 🙂

 2. Mult Succes Dragii Mei ! , … Romania pozitiv va rasuna si in nisipurile Saharei prin tropaitul dumneavoastra !
  Cu Consideratie ,
  cristi .

 3. o sa incerc sa aduc o palinca de acasa, sa sarbatorim dupa maraton!

 4. Multa bafta.
  Felicitari Dianei si Letitiei pentru curajul de a incepe maratonul cu cel din Sahara.
  Sunt convins ca o palinca lui Elu nu o sa fie carata degeaba si o sa sarbatoriti cu ea 5 romani cu medalii de finisher la gat

 5. o sa ne taie arabii, clar o sa zica: western, decadent, filthy, immoral

 6. Felicitari tuturor, succes si indiferent de rezultatele obtinute sunteti formidabili si va multumim ca aratati lumii o alta fata a Romaniei.

 7. si eu stric media de varsta tov Andrei 🙂

 8. Pingback: Jurnalul unui Ex-XXL » Ziua M de la MEDIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s