ULTRAMARATON

7 ultra-maratoane, pe 7 continente.

In 2010 ma intrebam ce va urma dupa cele 7 maratoane pe 7 continente si, dupa experienta ultramaratonului de 100 de km din Antarctica, raspunsul venise oarecum de la sine:  7 ultra-maratoane pe 7 continente 🙂

Una dintre dorintele mele ‘arzatoare’ (de 1 ianuarie si nu numai) este de a nu reveni la vechile obiceiuri: stat pe canapea cu berea in mana seara de seara, privit ore in sir la TV, lipsa activitatilor fizice s.a.m.d.

Pentru a nu renunta la antrenamente, va fi nevoie de noi si noi competitii, asa ca va prezint cu drag… competitiile de ultra la care voi participa in incercarea de a deveni (probabil :))  primul om din lume care alearga atat cele 8 maratoane din Grand Slam, cat si 7 ultra-maratoane pe 7 continente 🙂

1. Antarctica

Data: 17 decembrie 2010

Competitie: Antarctic Ice 100k

Descriere: singurul ultra-maraton organizat pe continentul alb. Pentru mine, a reprezentat primul ultra din viata mea. Timpul limita de temrinare a acestei curse este de 24 de ore. STATUS: FINALIZAT. Timp 21h 22m.

2. Europa

Data: 26 martie 2011

Competitie: Eco-Trail de Paris 80 km

Descriere: singurul ultra-maraton de trail din Paris. Traseul strabate suburbiile orasului, trece pe langa palatul Versailles si se termina la primul etaj al Turnului Eiffel. Timpul limita de terminare al cursei este de 12 ore si jumatate. STATUS: FINALIZAT. Timp 11h 31m.

3. Asia

Data: 8 aprilie 2011

Competitie: Dead Sea Ultra 50 km

Descriere: Competitia se desfasoara in Iordania. Timpul limita de terminare al cursei este de 7 ore. Finalul cursei inregistreaza un record: are loc in punctul de pe Pamant cu cea mai joasa altitudine (-422 m). STATUS: FINALIZAT. Timp 4h 42m.

4. Africa

Data: 23 aprilie 2011

Competitie: Two Oceans Mutual Ultra 56 km

Descriere: Desfasurat in Africa de Sud, este considerat cel mai frumos ultra din lume. De asemenea, este al doilea ultramaraton din lume din punct de vedere al numarului de participanti (9.000), primul fiind tot in Africa de Sud (Comrades 90 km). Timpul limita de terminare a cursei este de 7 ore. Traseul uneste 2 oceane: Indian si Atlantic. STATUS: FINALIZAT. Timp 5h 52m.

5. America de Nord

Data: 2 iulie 2011

Competitie: Creemore Vertical Challenge 50 km

DescriereCompetitia are loc in Canada si face parte din Ontario Trail Series – o competitie anuala foarte populara in randul ultra-maratonistilor nord-americani. Timpul limita pentru terminarea cursei este de 8 ore. STATUS: FINALIZAT. Timp 6h 45m.

6. Australia / Noua Zeelanda / Oceania

Data: 25 februarie 2012

Competitie: Bedrock50

Descriere: Ultra-maraton montan de 52 de kilometri ce are loc anual in Noua Zeelanda, printre peisaje ‘rupte’ din Lord of the Rings – filmat (partial) in aceasta zona. STATUS: FINALIZAT. Timp: 7h 49m.

7. America de Sud 

Data: 4 martie 2012

Competitie: Supermaratona Cidade do Rio Grande

Descriere: Ultra-maraton de 50 de kilometri, desfasurat in sudul Braziliei, la temperaturi de 30-35 de grade. Ultimii 8 kilometri se alearga pe cea mai lunga plaja din lume (peste 250 de kilometri), Praia do Cassino. Timpul limita pentru a termina este de 6 ore si 15 minute. STATUS: FINALIZAT. Timp: 5h 22m.

7 responses to “ULTRAMARATON

  1. Pingback: De vorba cu Andrei Rosu – 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente | Liber in miscare

  2. Esti fantastic!!!!!!! Bravo!!!

  3. succes dupa ce am citit prima oara despre tine , la inceputul lui 2011 pe 12 ian 2011 m-am apucat si eu de miscare dar lucrez in ture si nu am timp , ma simt excelent si deocamdata doar visez ca am sa fac candva un maraton s si un triatlon dar e greu ,timpul e pretios am 39 ani alerg di 2 in 2 zile cate 4 km si fac si putina gimnastica stiu ca e putin dar sper succes

    • Salut, La multi ani si multumiri ca imi citesti blogul!! 🙂 Cred ca orice activitate fizica este buna, chiar si cate 4 km la 2 zile. Cand ai niste zile libere, incearca sa faci ‘saltul’ la 5-6 km…o sa capeti dependenta 🙂

  4. Felicitari,Superman:) esti un exemplu pentru noi!Mult noroc cu organizarea Transmaraton!!!!

Lasă un comentariu