Cartea Recordurilor a zis DA!…cu cateva conditii.

Cand am inceput proiectul 7 ultra maratoane pe 7 continente nu m-am gandit ca, intr-o buna zi, ar putea deveni un subiect de interes pentru Cartea Recordurilor. Dar, discutand cu diversi maratonisti si ultra maratonisti pe care i-am intalnit la competitiile extreme din Antarctica, Sahara, Himalaya etc., am ajuns la concluzia ca initiativa mea de a alerga atat maratoane cat si ultra maratoane pe cele 7 continente ar putea reprezenta o premiera mondiala. Negasind pe net informatii despre un eventual precedent, am scris celor care gestioneaza recordurile de pe aceasta planeta – britanicii de la Guinness World Records. Ei mi-au confirmat inscrierea pentru acest record, iar de curand am primit si lista conditiilor care trebuie indeplinite pentru a omologa recordul in categoria „Fastest time to run marathon and ultra marathon on each continent„:

1. Distanta standard admisa pentru maraton este de 42 de km si 195 de metri. Pentru ultra maratoane, distanta minima trebuie sa fie de 50 de kilometri. Toate competitiile alese indeplinesc aceste conditii.

2. Toate cele 14 competitii (7 maratoane si 7 ultra) trebuie terminate in timpul limita impus de catre organizatori. Toate competitiile alergate pana acum au avut acest deznodamant fericit… 🙂

3. Pentru a se incadra in ‘formatul’ acestui tip de record, durata maxima admisa pentru finalizarea tuturor celor 14 competitii este de 2 ani, respectiv 730 de zile. Daca totul merge conform planului, proiectul va fi finalizat in 582 de zile, deci cu aproape 5 luni mai devreme de termen (imi pastrez o rezerva de timp…).

4. Toate competitiile trebuie sa se desfasoare intr-un cadru organizat si sa fie deschise publicului larg. Este interzisa participarea la o competitie organizata in mod special pentru atingerea acestui record. Toate competitiile la care m-am inscris se incadreaza in aceste cerinte.

5. ‘Dovada’ terminarii fiecarei curse va consta intr-o scrisoare oficiala de la organizatori sau un print al rezultatelor oficiale, prin care sa se ateste data cursei, locatia, terminarea cursei, numarul de concurs si timpul final. Am pastrat print-uri / poze / link-uri cu rezultatele, care includ informatiile respective.

6. Toate cursele trebuie masurate intr-un mod profesionist. Neprecizandu-se daca este necesara masurare cu chip, sper sa accepte faptul ca unele curse au fost masurate cu cronometru obisnuit…

7. Cele 14 competitii pot fi alergate in orice ordine (se pot ‘amesteca’ atat maratoanele cu ultramaratoanele, cat si continentele). Foarte bine! …era cam greu sa le mai schimb acum ordinea 🙂

8. Cele 7 continente sunt: America de Nord si America de Sud (‘delimitate’ de Canalul Panama), Europe, Africa, Asia, ‘Australasia’ (Australia, Noua Zeelanda, Oceania) si Antarctica. Este in ton cu ce stiam si eu 🙂

9. Recordul se ia in considerare doar pentru 14 curse distincte. Nu este permisa alergarea unei curse care sa includa atat un maraton cat si un ultra maraton (de exemplu, o cursa de 100 de km nu poate fi considerata un maraton + un ultra maraton de 58 de km). M-am conformat si acestei cerinte…

Sa asteptam ultima cursa, cea din 4 martie (Brazilia), apoi o sa aflam (in maxim 6 saptamani) daca Guinness World Records omologheaza recordul. Ar fi frumos!

PS – nu va ganditi ca acest record ne va imbogati: premiul este de 500 de dolari… Dar mai punem Romania pe inca o harta 🙂

15 responses to “Cartea Recordurilor a zis DA!…cu cateva conditii.

  1. … FELICITARI ANDREI ! , … cu certificarea unicelor performante ale dumitale , vei imbogati o natiune intreaga cu inca o bucurie de A FI ROMAN , si te vei imbogati cu acel castig numit ADMIRATIE a ta , a MODELULUI ANDREI ROSU , din partea multor romani care in a prezentului „ratacire” , te vor urma spre a-si construi drumul catre o viata reala , prin miscare , …
    Sa Ne Traiesti , Ca Ne Trebuiesti ! , BRAVO ANDREI !
    Cu Consideratie ,
    cristi .

  2. Felicitari Fane si mult succes in continuare.

  3. Bravo, Andrei! Success! Esti o sursa unica de inspiratie. blessings!

  4. Te felicit Andrei şi la mai multe realizări – atât în plan personal, dar şi profesional!

  5. Pingback: - Biciclistul.ro

  6. Dragă Andrei, după omologare record&includere în Guinness World Records ar fi bine ca şi pe plan naţional să-ncerci ceva concret: de ex.Federaţia Română de Atletism/ Preşedinte Sorin Matei/ (fost atlet, participant la Camp.Mondiale de Atletism ajuns în finală, proba săritura în inălţime, locul 6) – eşti un atlet amator, însă ai rezultate notabile – încearcă, un demers în acest sens nu strică! Dacă te ajută cu ceva îţi pot da adresa de email a Preş.FRA /sorin.matei@fra.com.ro/. Succes!

    • Multumesc mult, am vorbit deja cu Sorin Matei, acum vreun an, si a fost foarte amabil, m-a ajutat cu un antrenor d emaraton, cu care am facut cateva sedinte pentru a imi ‘rafina’ stilul. In rest, imi doresc sa raman la nivel de amator 🙂

  7. Pingback: Andrei Roșu intră în Cartea Recordurilor | Biciclistul.ro

Lasă un comentariu