Cum sa imbraci si sa dai jos eficient costumul de neopren.

129-600x399A pune sau scoate un wetsuit (costum de neopren) nu este chiar cea mai simpla si lipsita de riscuri activitate pentru un triatlonist. Si, pentru ca se apropie cu pasi repezi sezonul de triatloane, m-am gandit sa va prezint cateva sfaturi de la un antrenor de elita – Kirk Nelson (Trikirkcoaching.com). Sper sa va foloseasca si sa ne vedem cu bine la startul (si la finalul :)) competitiilor de anul acesta!

**

Imbracatul:

–         Aplica un gel sau crema pentru protectie impotriva frecarii in zonele predispuse la asta, in special la gat.

–         Asigura-te ca pielea si costumul sunt complet uscate.

–         Poarta manusi (subtiri, nu de iarna :)) cu degete, care reduc riscul de a-ti rupe costumul cu unghiile (sau foloseste-te exclusiv de buricul degetelor).

–         Poarta sosete sau pungi de plastic pe picioarele pentru a nu agata costumul (daca ti-ai lasat lungi unghiile de la picioare…).

–         Incepand cu picioarele, trage costumul pana sus, pana ce sta confortabil intre picioare.

–         Trage bratele, tragand de maneci pana ce costumul sta confortabil la subsuori.

–         Verifica locuri unde costumul s-ar fi putut strange sau rula.

 Cand il dai jos:

–         Fii agresiv. Daca esti prea precaut cand dai jos costumul se va agata de glezne si incheieturi, necesitand astfel timp mai mult si bataie de cap. Daca ti se agata mereu costumul de glezne si incheieturi, ia in considerare scurtatul cu 2-7 cm de la maneci si glezne. (Atentie: asta va anula garantia costumului.)

–         Cand ajungi in spatiul tau in T1, foloseste-ti mainile sa impingi costumul in jos pe picioare catre glezne cat de mult poti (fa asta de doua ori daca e necesar). Trage afara complet si rapid primul picior, ridicand genunchiul foarte repede. Pune primul picior (acum liber) pe costum langa al doilea picior pentru a tine costumul fixat pe pamant. Scoate al doilea picior complet ridicand genunchiul foarte repede.

**

Va las cu un film explicativ [l-am mai postat acum vreo doi ani, dar nu strica sa ne reamintim cateva lucruri...]

Lasă un comentariu