Crosul Padurii: va invit in echipa „mea”!

PozaParculTineretului-MediumTimpul trece… crosurile bune raman! Asta este valabil si pentru Crosul Padurii powered by Dolce Sport, eveniment organizat anual in Bucuresti si ajuns la a 6-a editie. Anul trecut am avut onoarea de a face parte din grupul celor 3 „capitani”, alaturi de Gabi Solomon si Adi Ber, facand parte din echipa TEI (puteti citi aici impresiile mele de la editia 2013). Calendarul meu din 2014 este liber pe 30 martie, asa ca am spus din nou „prezent!” invitatiei facute de ViitorPlus – asociatia care ‘patroneaza’ acest eveniment, organziat in sprijinul campaniei Padurea Copiilor. Mai jos aveti cateva informatii despre acest cros, precum si cateva dintre motivele pentru care mi-as dori sa ne intalnim la start… evident, in echipa TEI :). A propos, stiati ca tei-ul are o multime de beneficii, unele dintre ele neasteptate?

Ce este Crosul Padurii powered by Dolce Sport?

 • cel mai tare eveniment sportiv de strangere de fonduri pentru impaduriri!
 • desfasurat in dimineata zilei de 30 martie 2014 in Parcul Tineretului (perioada 15 martie – 15 aprilie a fiecarui an este numita Luna Padurii, deoarece reprezinta perioada propice pentru plantari de puieti)
 • compus din cursa de 10km, cursa de 3km si curse pentru copii (0.5 si 1 km)
 • organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, in sprijinul campaniei Padurea Copiilor
 • editia a VI-a va fi una matinala (sub deviza Trezeste-te in alergare!) in urma careia se vor compara timpii cu cei din editia de seara din 2013. Speram sa aflam raspunsul la o controversa: cand se alearga mai bine: dimineata sau seara? 🙂
 • antrenat si promovat de 3 capitani de echipa (despre mine nu va spun prea multe, dar sa stiti ca ceilalti doi sunt foarte simpatici :)): Andrei Gligor (Stejar), Andrei Rosu (Tei), Oana Badea (Frasin). PS – nu o confindati pe Oana cu fosta doamna conducatoare a Ministerului Educatiei…
 • dedicat alergatorilor de toate varstele, sexele, greutatile, experientele de alergare s.a.m.d., care se pot inscrie [CLICK AICI] si, totodata, pot alege sa devina fundraiseri pentru Padurea Copiilor.
 • organizat pentru promovarea unei vieti sanatoase, a grijii pentru paduri si a sportului de masa.

Ce este Padurea Copiilor?

 • campanie de strangere de fonduri din surse private derulata in cadrul programului de impaduriri al ViitorPlus (prin care, pana in prezent, 36 de hectare de teren degradat din judete foarte slab impadurite au fost transformate in viitoare paduri).
 • o necesitate: optimul de suprafata impadurita in judetele de campie este de 20%, insa in judetele in care se deruleaza programul de impaduriri al ViitorPlus media este sub 5% :(.
 • Romania ‘dispune’ de peste 2.5 milioane de hectare de terenuri degradate (conform Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila – 2008) insa din fondurile publice disponibile pentru impaduriri nu s-ar putea acoperi decat 2% din aceasta suprafata.
 • un puiet plantat si ingrijit pentru fiecare nou-nascut din Romani

Legenda spune ca, daca adormim sub un tei, vom ajunge intr-un taram fermecat. Asa ca… sa nu va prind ca ratati acest cros! Ne vedem acolo (si, pana atunci, la un antrenament alaturi de ceilalti „TEI” – urmeaza sa revin cu detalii :)).

Veve-DS

Anunțuri

2 responses to “Crosul Padurii: va invit in echipa „mea”!

 1. Salut

  M am înscris deja în echipa ta, cum am fost si anul trecut. Timpul de atunci e încă PB ul meu pe 10k. Tintesc la sub 45 de minute anul asta, chiar dacă sunt un alegător de seara…

  Cu speranța că vor supraviețui toate veverițele anul asta, ne vedem acolo 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s