Ultimele 2 ultra: ocolul Pamantului in 19 de zile!

Finalul proiectului 7 ultra pe 7 continente ma va duce, din nou, peste mari si tari, in multe colturi ale lumii in care nu am mai fost si, probabil, nu voi mai ajunge prea curand… Ultimele 2 ultra maratoane pe care le voi alerga pentru finalizarea circuitului 7-7-7 (7 maratoane si 7 ultra maratoane pe 7 continente) vor avea loc la interval de 8 zile, in Noua Zeelanda, respectiv Brazilia.

Voi ajunge pe 4 continente (Asia, Australia, America de Sud si, fireste, Europa :)), voi traversa 3 oceane si voi trece prin 10 tari. Un total de 13 zboruri (o cifra cu noroc, sper!!) si aproape 50.000 de kilometri, din care 0.2/% (adica 100 de km) ii voi alerga :). Iar 100 de ore (4 zile!!) le voi „petrece” in avion si aeroporturi…

Biletul meu in jurul lumii ma va duce, catre est, pe ruta: Bucuresti, Istanbul, Dubai, Singapore, Kuala Lumpur, Auckland, Christchurck, Santiago de Chile, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Porto Alegre, Lisabona, Munchen, Bucuresti – traseu pe care l-am ales tinand cont de urmatoarele aspecte:

– sa fie cat mai direct (scurt)! Cu o sotie si 2 copii acasa de care o sa imi fie extrem de dor, cu un job care imi place si  la care tin :), si cu numar limitat de zile de concediu…este de inteles 🙂

– vizitarea unor tari si orase pe care vreau sa le vad (in special Singapore, Kuala Lumpur, Rio de Janeiro, Lisabona si cat mai mult din Noua Zeelanda – unde urmeaza sa imi vizitez, in sfarsit, rudele emigrate acolo! :); intentionam sa fac acest lucru anul trecut, cand am ajuns in Australia, dar am stat prea putin si nu am mai avut timp :()

– un pret cat mai bun al biletului de avion (din acest motiv, am renuntat la un mic ocol prin Los Angeles, care ar marit pretul biletului cu vreo 25%…)

– evitarea zborurilor foarte lungi, unul dupa altul (cum a fost, de exemplu, calatoria din Australia, care a durat mai mult de 30 de ore). Cel mai lung zbor fara oprire va fi de 11 ore (Auckland – Santiago de Chile). Pacat ca avionul nu face oprire pe insula Pastelui. Mi-ar fi placut… 🙂

– destinatii mai calde decat Romania, in februarie (:)). Yuuhuuu, in emisfera sudica este vara!! (nu neaparat pentru ca as vrea sa vin bronzat, dar ambele ultra maratoane se desfasoara la 25-30 de grade (+), deci trebuie sa imi reobisnuiesc organismul cu aceste temperaturi…)

– tari in care pot intra fara viza luata in prealabil (am fost surprins sa aflu ca, spre deosebire de vecinii lor australieni, autoritatile din Noua Zeelanda nu cer viza pentru romanii care doresc sa stea acolo mai putin de 3 luni; este suficient sa prezinti la aeroport biletul de avion prin care sa le arati ca urmeaza sa pleci de acolo si dovada mijloacelor financiare care sa iti sustina sederea; o alta surpriza pentru mine la acest capitol a fost si Singapore. O sa am mici emotii la intrarea in Malaezia, din cauza vizei de Israel din pasaport (am sunat la amabasada Malaeziei din Romania mi-au spus ca nu voi avea probleme, dar au evitat sa imi transmita un raspuns ferm, in scris… :)).

Asadar, la aproape 30 de ani dupa ce am citit Ocolul Pamantului in 80 de zile, voi trai ‘pe viu’ aceasta experienta, chiar daca pe alt traseu si in doar un sfert din timp. Cred ca Jules Verne zambeste multumit, de acolo de undeva, de sus… :). Va doresc sa calatoriti si voi, curand , in jurul Pamantului. Pana atunci, va reprezint cu drag :). Ne vedem duminica la maraton!

4 responses to “Ultimele 2 ultra: ocolul Pamantului in 19 de zile!

  1. DUMNEZEU SA AIBA IN OCROTIREA SA TOATE CELE PE CARE LE FACI , DRAGUL MEU ANDREI !
    Cu Consideratie , Al Dumitale ,
    cristi .

  2. Sa te intorci acasa sanatos.

    Nu ai senzatia ca, de la o vreme, viata ta si 7-7-7 nu mai e in mainile tale, ci in mainile celui de care pomenea Cristi mai sus? (pe bune..)
    D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s