Primul meu antrenament in lac.

Mai este doar o saptamana pana la prima mea experienta completa de triatlon (Mamaia Trichallenge) si am decis sa fac o ‘simulare’ a concursului, la proba unde am cele mai mari emotii – cea de inot. Primul impuls a fost de a alege lacul Herastrau, fiindu-mi cel mai la indemana, dar norocul face ca, alergand des in jurul lui, am fost martor la numeroase deversari ale content-ului toaletelor ecologice. Asa ca am preferat sa aleg un alt lac (in care, probabil, se intampla acelasi lucru, dar macar nu am asistat la asa ceva… :)), respectiv lacul Snagov. La primele ore ale diminetii am ajuns pe un ponton si, sub privirile usor mirate ale pescarilor care ‘dadeau la salau’, am intrat in apa.

Pe principiul ‘nimic nou in ziua concursului’, am testat costumul de inot si m-am familiarizat (cat de cat) cu inotul in lac.

Costumul de inot. Necumparandu-mi costum de inot din Canada (pentru ca nu mai aveam suficiente fonduri :)), mi-am achizitionat de curand unul ‘de sezon’, pentru ape mai caldute (peste 18 grade…) – Swimshorty de la Camaro. La iarna (si in masura fondurilor disponibile), o sa imi cumpar un costum de inot care sa imi permita sa intru in ape reci, chiar si de cateva grade  (am inteles ca mai sunt necesare si cateva accesorii: cagula, sosete si manusi de neopren). Revenind la costumul actual. Asteptarile mele au fost foarte mari, ma gandeam ca voi inota de 2 ori mai rapid, eventual ca nici nu va mai trebui sa dau din maini si din picioare :). In realitate, diferentele majore pe care le-am simtit au fost: mi-a mentinut corpul mai cald, am plutit mai bine si, probabil, am alunecat prin apa ceva mai usor…

Inotul in ape deschise. Nu mai inotasem intr-un lac de vreo…multi, multi ani (cred ca mai mult de 10) si m-am simtit ca atunci cand iti gasesti in debara patinele sau rolele cu care nu te-ai mai dat de la 12 ani :). Usor emotionat, dar dornic de a retrai balacelile din copilarie, mi-am facut loc printre algele de la mal (mult mai putine decat ma asteptam)… Initial, mi-am propus sa traversez lacul de pe un mal pe altul (vreo 100 de metri) si sa fac 10 astfel de ture. Dar vantul destul de puternic si teama de eventuale ambarcatiuni cu motor (pe care, oricum, nu le-am intalnit; m-am intersectat doar cu 2 caiace…) m-au determinat sa inot aproape de tarm, paralel cu pontoanele superbelor case din zona, asigurandu-mi si o iesire usoara la mal, in cazul in care as fi avut nevoie. Pe viitor o sa incerc sa fiu mai vizibil pentru salupe si scutere de apa (am avut ‘inspiratia’ de a avea casca neagra, ochelari negri, costum negru…deci total camuflat :))

Cam atat despre experienta mea in lacul Snagov. La plecare, am cerut permisiunea pescarilor de a ma poza cu ei, pentru a imi aminti de primul meu antrenament in lac…

Pe curand!

2 responses to “Primul meu antrenament in lac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s