Urmeaza ultramaratonul numarul 5: Creemore Vertical Challange.

Astazi am inceput ziua cu o cursa de 5 km, organizata in cinstea zilei nationale a Canadei si desfasurata pe malul lacului Ontario, in Burlington. Multe steaguri alb-rosii cu frunza de artar (pe case, la balcoane, pe terasele restaurantelor, in fata magazinelor, pe masini, pe tricouri si…cam peste tot :)), 300 de alergatori (un nou record pentru aceasta competitie care se organizeaza de 8 ani) si o vreme superba…

Evident, nu puteau sa lipseasca prietenii nostri kenieni, dar asta nu a contat foarte mult, pentru ca nu ne-am propus sa ne consumam energia si sa ne fortam pentru a obtine cine stie ce timp sau rezultat. Obiectivul de astazi a fost sa ne pregatim musculatura pentru dificila cursa de maine. Am terminat amandoi in zona 21-22 de minute, iar kenienii in jur de 16… :). Mai jos este ‘filmul’ competitiei.

Referitor la alergarea de maine. Pe o scara a dificultatii terenului de la 1 la 5, unde 1 ar fi cursa de 24 de ore de la San Francisco (‘simplu’), iar 5 ar fi Ultra-Trail du Mont-Blanc (‘extrem de dificil’), competitia canadiana Creemore Vertical Challenge este notata de site-ul Ultrarunning cu 4.

Avand o pagina web fara pretentii (este, de fapt, un pdf! :)), dar in care gasesti strictul necesar de informatii, cursa se alearga ‘cu casa inchisa’, toate cele 200 de locuri fiind deja ocupate. Nu voi fi singurul alergator strain, s-au mai inscris cativa britanici si niste americani.

Vertical Challenge face parte dintr-o serie de 12 ultramaratoane care formeaza campionatul statului canadian Ontario si se desfasoara intr-o zona foarte cunsocuta in special pentru amatorii de ‘hamei fermentat’ din regiune, aici producandu-se berea favorita a ‘ontarienilor’ – Creemore Springs (sunt curios daca o sa primim si noi cateva in kit-ul de concurs :)).

Cursa are 2 probe (25, respectiv 50 km) si se desfasoara pe un ‘circuit’ de 25 de kilometri. Timpul limita pentru acest ultramaraton cu multe urcusuri si coborasuri desfasurat pe „escarpment„-ul Niagarei este de 8 ore, dar mi-am propus sa il termin sub 6 ore si 45 de minute (Raul, aflat la primul ultramaraton din viata lui, are ca obiectiv 7h 59m 59s :)).

Daca anul trecut caldura a fost principala problema a alergatorilor (> 30 C), anul acesta se anunta ploaie si thunderstorm. Daca de ploaie am mai avut parte la antrenamente si la competitii, fulgerele si tunetele ar fi ceva nou pentru alergarile mele. O sa am grija sa nu port obiecte de metal si sa nu ma adapostesc sub copaci… 🙂

Pe curand!

2 responses to “Urmeaza ultramaratonul numarul 5: Creemore Vertical Challange.

  1. Cine e… Barta? Huh?
    p i r c v

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s