2011, an istoric: 6 romani alearga pe 7 continente!!

In urma cu o luna primeam un mesaj pe Facebook, in limba engleza, de la Janet – sotia unui roman stabilit in SUA, in care imi transmitea ca sotul ei, Eduard Popescu, este foarte aproape de a termina si el circuitul 7 Continents! Vestea m-a bucurat enorm, pentru ca nu imi doresc sa fiu doar o exceptie care intareste regula potrivit careia noi, romanii, nu avem ce cauta in astfel de circuite 🙂

A urmat apoi o scurta corespondenta pe mail cu Eduard, iar ieri, dupa aparitia in Romania Libera a unui articol despre tentativa noastra de a finaliza circuitul 7 continente, am fost placut surprins de un apel telefonic ‘trans-oceanic’ initiat chiar de catre Edi. Pe 28 februarie va alerga pe cel de-al 6-lea continent din seria lui, luand startul la cealalta cursa organizata pe continentul alb, in peninsula Antarctica, urmand ca in lunile urmatoare sa alerge in Australia si ultimul maraton din seria celor 7.

Am facut ‘schimb de experienta’, eu i-am povestit despre echipamentul din Antarctica iar el despre alergatul la altitudine – ca sa stiu ce ma asteapta la maratonul Everest. Si, bineinteles, am aranjat sa ne vedem la o bere pentru a sarbatori reusita noastra. Evident, berea o va da cel care va termina primul acest circuit… :)))

A propos de ‘cine termina primul circuitul 7 continente‘, se pare ca 2011 va fi un an de referinta pentru maratonistii amatori romani. Un grup de 3 colegi de la Ro Club Maraton – Daniel Lixandru, Ilie Rosu, Viorica Gabrian – doreste sa termine circuitul in 6 luni! Puteti vedea povestea lor AICI.

Nu in ultimul rand, cel mai aproape de a finaliza circuitul este Victor Ilie, un alergator prea putin mediatizat (din pacate :(), desi este primul roman care a depasit granita celor 100 de maratoane. Pana in prezent, Viorel a alergat pe 6 continente si mai are de ‘bifat’ doar Antarctica.

Eduard Popescu, Daniel Lixandru, Ilie Rosu, Viorica Gabrian, Victor Ilie si… subsemnatul, cu totii alergam pentru a intra in clubul 7 Continents. Barbat sau femeie, mai tanar sau mai in varsta, om de afaceri, sociolog, ofiter in rezerva, medic, instalator sau ‘finantist’ – fiecare are motivatia sa de a termina circuitul. Cred ca nu conteaza atat de mult cine va fi primul sau cine va termina intr-un timp mai scurt acest circuit. Important este sa adaugam Romania pe lista tarilor cu membri 7 Continents Club.  Si, in plus, sa cream un precedent pentru generatiile urmatoare, care sunt sigur ca vor lua cu asalt competitiile de alergare de pe toate continentele 🙂

Mult succes, Edi, Daniel, Ilie, Viorica si Victor!! Sunt mandru sa alerg ‘cot la cot’ cu voi 🙂

10 responses to “2011, an istoric: 6 romani alearga pe 7 continente!!

 1. BRAVO ! , … adevarati romani in imaginea pozitiva a Romaniei ! , … adevarati ambasadori ai maratonului romanesc !
  Cu Consideratie ,
  cristi .

 2. Salut Andrei,
  cu voia ta as face doua mici observatii. La un moment dat pomenesti de Victor Ilie, dar i-ai scris prenumele gresit.
  Apoi, Ilie nu si-a propus neaparat sa alerge pe toate cele sapte continente. El si-a dorit – si a reusit – sa fie primul roman care a trecut de 100 de maratoane alergate.
  Altfel, va tin pumnii la toti, chiar nu conteaza cine va fi primul.

 3. Obiectivele sunt mari și pentru 2011. Mă bucur că s-a format deja o echipă care va purta tricolorul pe mai multe continente, sperăm noi cu mult succes și în 2011. Mulți cred că pentru a intra în astfel de competiții este suficient să te antrenezi și să ai niște sponsori care să te susțină financiar. Eu vă reamintesc că organismul uman nu este un perpetum mobile, din contră este o mașină (foarte complicată) care produce energie consumând energie. Pentru a produce energie, adică rezistența și forța necesară unor astfel de competiții, este nevoie ca organismul să funcționeze la parametrii maximi . Acest lucru se realizează doar cu o stare de snătate perfectă și o hrănire corectă. Mă bucur că Andrei a înțeles acest lucru și a aplicat strategia Coral Club Int. (www.coralclub.com.ro) și rezultatele obținute confirmă acest lucru. Pentru că anul competițional 2011 începe foarte curând, refacerea și pregătirea organismului pentru viitoarele competiții a început din primele zile ale anului pentru Andrei. M-aș bucura dacă și alți participanți la astfel de competiții ar aplica, în programul lor de pregătire, de strategia Coral Club Int. și s-ar bucura de miracolul Microhydrinei, cea care a adus satisfacții depline multor sportivi, maratoniști și de la alte discipline. Microhydrina este suplimentul care a permis alpinistului canadian dr. Denis Brown să urce pe Everest fără mască de oxigen. Faptul că ea reduce cu 50% cantitatea de acid lactic acumulat în mușchi în timpul efortului fizic, nu este nu este un mit, ci o realitate pe care Andrei Roșu a experimentat-o la toate maratoanele făcute până acum. Strategia Coral Club Int. nu este destinată doar sportivilor , ea poate fi aplicată de toți cei ce își doresc sănătate, pentru că este un program foarte complex de restabilire a stării de sănătate și ridicarea performanțelor fizice și mentale. De aceea vă așteptăm cu drag pe toți să ne contactați prin www. coralclub.com.ro sau prin Andrei Roșu.

 4. Performanţa lui Andrei este deosebită ptr.că într-un an de zile a alergat atâtea maratoane pe diferite continente şi în plus la Polul Nord şi deşi Edi Popescu a devenit, după maratonul din aprilie de la Canberra, primul român intrat în SCF merită felicitări atât cei 2, dar si ceilalţi care au ambiţia de a-şi împlini visul.

 5. Dragă Andrei azi am citit despre Ema. Îţi transmit urări de sănătate şi fericire, prosperitate şi armonie atât ţie cât şi familiei tale. 2011 e într-adevăr istoric pentru tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s