Daca eu am putut…

…poate oricine.

Sunt foarte serios cand afirm asta si m-am inscris la maratonul Polului Nord tocmai pentru a dovedi ca… se poate!

Pana in ianuarie 2010 nu alergasem cine stie cat. Si, in niciun caz, un maraton.

Mai mult, nu aveam nicio idee despre cum si cat trebuie sa ma antrenez, ce trebuie sa mananc, cat trebuie sa dorm, ce exercitii trebuie sa fac pentru a ma reface rapid, ce echipament mi-ar trebui s.a.m.d.

Aflandu-ma in fata unui ocean de necunoscute, am apelat la bunul meu prieten Google.

Asa am aflat ca exista un club al maratonistilor din Romania, cu un site extrem de folositor pentru alergatorii de orice nivel si cu discount-uri pentru o multime de produse pentru sportivi. Am aflat ca exista nutritionisti calificati pentru a consilia un maratonist (in devenire). Am aflat ca exista magazine cu echipament pentru conditii extreme. Am aflat cum poti sa te antrenezi pentru un maraton in 9 saptamani (si a functionat!!). Am aflat ca o romanca de 60 de ani reusise sa atinga ambii poli intr-un singur an, pe schiuri! Am aflat ca in lume se organizeaza anual 6000 de competitii de alergat. Si multe, multe altele…

Cel mai mare soc l-am avut atunci cand am descoperit ca alergam total incorect. Capul plecat, corpul arcuit, mainile tinute haotic, muschii fetei incordati, pumnii stransi, respiratie necontrolata… Nici nu e de mirare ca obisnuiam sa gafai dupa 2-3 km, ceea ce imi anula in mare masura placerea de a alerga si dorinta de a face miscare mai des.

Cateva YouTube-uri cu lectii si tehnici de alergat au fost suficiente pentru a ma convinge ca trebuie sa reinvat cum sa pun un picior in fata celuilalt, pentru a avea o postura corecta, a economisi energia si a termina cu bine un  maraton.

In lipsa unui antrenor care sa va asiste pe parcursul antrenamentelor, va recomand sa va inspirati din filme precum cel de mai jos…

Alergare placuta! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s