Aprilie, luna preferata de romani pentru a ajunge la Polul Nord.

Astazi am cautat prin ‘arhiva’ Google informatii despre romanii care au ajuns la Polul Nord (geografic). Imi face o mare placere sa vi-i  prezint pe cei 4 predecesori (doar atati am gasit!)…

21 aprilie 1995Teodor Negoita devine, la 48 de ani, primul roman ajuns la Polul Nord. In prezent, el conduce prima statie romaneasca permanenta de cercetare si explorare din Antarctica (Statia Law-Racovita, fondata de catre el si inaugurata in anul 2006).

28 aprilie 2001Uca Marinescu ajunge la Pol (la 61 de ani!). Ea este prima sexagenara din lume care a atins pe schiuri, intr–un singur an calendaristic (2001), cei doi poli geografici ai Pamantului. In plus, Uca a ‘vizitat’ si polii magnetici ai planetei noastre.

21 aprilie 2007alpinistul Cornel Galescu (43 ani) si omul de afaceri Romeo Dunca (38 de ani), membri ai unei expeditii internationale de 10 exploratori, ajung la Polul Nord dupa 9 zile de mers pe schiuri.

Evident, prezenta mea la maratonul Polului Nord (7 aprilie) este un picnic comparativ cu aventura celor 4 romani :).

Chiar daca nu voi cauta teritorii noi, voi ‘investiga’ limitele umane in conditiile alergarii la temperaturi extreme. De asemenea, ma bucur ca voi cobori limita inferioara de varsta a romanilor care ajung la Polul Nord si imi doresc din tot sufletul ca exemplu nostru sa fie urmat de cat mai multi conationali…

Si, inca ceva: grabiti-va, pentru ca in curand calota glaciara se va topi 🙂

1 responses to “Aprilie, luna preferata de romani pentru a ajunge la Polul Nord.

  1. Salut Dragul Meu Andrei ,
    exact peste sapte zile noi romani vom avea de doua ori onoarea a te avea pe dumneata la PolulNord , o data prin prima participare la acest maraton a Romaniei prin dumneata draga Andrei si a doua oara tot prin dumneata se va realiza intrarea in GuinessBook , ca fiind primul tobosar „activ” la PolulNord , pecetluind si la acest capitol Romania in lume .
    Bravo Andrei ! , Mult Succes ! , Astept Vesti !,
    al dumitale ,
    cristi .

Lasă un comentariu